Loading Events

« All Events

Temaklass i Köpenhamn: Grunderna i bakåtböjning

lördag, juni 9, 2018
10:00
- 12:00

Cost: 200DKK

Bakåtböjningar innebär att sträcka ut både fram och baksidan av kroppen, att skapa utrymme i ryggraden. I vardagen sitter vi mycket, slokar med axlarna, böjer oss framåt och rundar ryggen.  Framsidan av kroppen blir således komprimerad, liksom vår förmåga att andas ordentligt. Vår bålmuskulatur försvagas och vår ryggrad påverkas negativt – vi får dålig hållning, ryggraden förlorar sin smidighet, vi får ont i ryggen och svårt att djupandas.

I Ashtanga yogans första och framförallt andra serie blir yogautövaren introducerad till flertalet bakåtböjningar som öppnar både axelparti, bröstkorg/bröstrygg, höftböjare mm. Regelbundet utövande av dessa två serier leder till att vår kropp blir mer balanserad. Musklerna i bålen stärks och sträcks och vi skapar bättre stöd för en frisk ryggrad och får lättare att andas.

Denna klass ger dig tillfälle att fördjupa din förståelse av bakåtböjningarnas mekanismer och lär dig tekniker som hjälper dig att öppna och stärka kroppen för att på ett säkert sätt göra bakåtböjningar. I en effektivt sammansatt vinyasa-klass utforskar vi ett antal asanas (positioner) från grundläggande till mer avancerad nivå från Ashtangayogans första och andra serie.

Klassen leds av Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga Yogalärare (II) vid KPJAI, Mysore. Klassen hålls hos Astanga Yoga Köpenhamn och är öppen för alla nivåer av yogautövare utom helt nybörjare. Platserna är begränsade och förhandsregistrering sker via yoga@astanga.dk*.

* anmälan är bindande. Ingen återbetalning om avbokning måste sker senare än 24 timmar före start.

Details

Date:
lördag, juni 9, 2018
Time:
10:00 - 12:00
Cost:
200DKK
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Organiser

Ashtanga Yoga Malmö/Lund

Venue

Astanga Yoga Copenhagen
VESTERBROGADE 24 B
1620 Copenhagen
Denmark
+ Google Map