Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

WORKSHOP: Ashtangayoga i teori och praktik – ”Yoga – skador och helande”

september 27, 2015
12:00
- 14:00

Cost: 160kr

Yogaklasser såsom de ges i västvärlden är ofta begränsade till fysiska ställningar (asanas) och andningsövningar (pranayama). Men Ashtangayogan består av ytterligare sex grenar/verktyg (åtta totalt) som är viktiga att inkludera, annars reduceras yogautövandet enbart till gymnastiska övningar. För att uppnå syftet med yoga – en inre balans och ett lugnt sinne – är det därför viktigt att se till alla de åtta grenarna. Asanaträning – dvs den fysiska träningen på yogamattan tar ca 1,5-2 timme per dag, men Yoga som livsfilosofi utövas 24 timmar om dygnet.

Workshopen är del av en serie tillfällen där vi utforskar de åtta grenarna i Ashtanga yoga och hur de relaterar till vårt dagliga liv bortom yogamattan. Vi läser och analyserar traditionella Yogafilosofi texter såsom Yoga Sutras, Bhagavad Gita, Hatha Yoga Pradipika etc. och vid varje tillfälle diskuterar vi ett särskilt tema.

Under hösten 2015 omfattar workshopserien två tillfällen. Temat för den första sessionen kommer att vara ”Skador inom yogan” och ””Yogan som helande kraft”. Sharath säger till oss att utöva vår practice på ett ”intelligent” sätt. Men trots detta råkar många (inte alla) yogautövare ut för skada vid något tillfälle. Ashtanga yogan har ibland ett dåligt rykte inom vissa yogakretsar för att vara alltför svår och för att leda till skador. Vad är orsaken till detta? Är det själva metoden eller är det våra egon och strävan efter att prestera som skadar oss? Är alla yogapositioner verkligen lämpliga eller hälsosamma för oss att göra? Och om inte – varför vi försöker göra dem ändå? Å andra sidan – kan skada vara till nytta? Kan vi lära oss något av en skada? Och/eller hur kan vi undvika /förhindra att skada uppstår? Hur kan practice vara läkande? Vilken roll spelar de andra sju delarna av Ashtanga yoga när det kommer till skador? Det finns många synpunkter på temat och det har skrivits många artiklar i ämnet. Vid detta workshop tillfälle kommer vi att ta en titt på och diskutera dessa olika åsikter och chans ges även att dela med sig av egna personliga erfarenheter.

Föranmälan krävs och görs här

Details

Date:
september 27, 2015
Time:
12:00 - 14:00
Cost:
160kr

Organiser

Ashtanga Yoga Malmö/Lund

Venue

K-yoga i Malmö
Industrigatan 4
212 14 Malmö
Sverige
+ Google Map
Phone:
0752416850
Website:
http://www.k-yoga.se