Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Friday-fun: ”Happy hips”

fredag, april 13, 2018
17:00
- 19:00

Cost: 160SEK

Lotus Position, benen bakom huvudet och andra asanas (positioner) från  Ashtanga Yogans första respektive andra serie  kräver relativt rörliga höfter. Dagens livsstil där vi sitter mycket på stolar eller utövar aktiviteter som löpning/cykling leder ofta till stelhet i höftregionen/bäckenet samt baksida lår. När vi utsätts för mycket stress och negativa känslor tenderar vi också att lagra dessa vilket kan leda till spänningar i höftregionen. Regelbundet utövande av Ashtanga yogans första och andra serier hjälper till att över tid frigöra sådana spänningar, men det tar tid och kräver mycket tålamod.

Denna klass ger dig möjlighet att öka din förståelse för höftregionen och de muskler som är involverade i de olika positionerna så att du bättre kan förstå din dagliga yogaträning. Du får lära dig  tekniker för att ”öppna” höfterna på ett säkert vis och samtidigt hur du kan stärka musklerna i regionen. Du leds genom en särskilt koreograferad ”Vinyasa style”-klass där vi leker med och utforskar en rad asanas från grundläggande till mer avancerad nivå. Vi utforskar tekniker för att kunna sitta i lotusställning (Padmasana), samt hur man närmar sig att sätta fötterna bakom huvudet (Eka Pada Sirsasana) mm. Workshopen är öppen för alla nivåer av yogautövare utom helt nybörjare. Deltagarna uppmanas att komma med ett öppet och lekfullt sinne!

Klassen leds  av Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga Yoga-lärare (nivå II) vid KPJAYI, Mysore. Antalet platser är begränsat och föranmälan krävs och görs via K-Yoga/Medborgarskolan .

Details

Date:
fredag, april 13, 2018
Time:
17:00 - 19:00
Cost:
160SEK
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organiser

Ashtanga Yoga Malmö/Lund

Venue

K-Yoga/Medborgarskolan
Föreningsgatan 72
212 14 Malmö
Sweden
+ Google Map
Website:
http://www.medborgarskolan.se/kyoga