Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Friday-fun: Bakåtböjningar – öppna ditt hjärta

november 17, 2017
17:00
- 19:00

Cost: 160SEK

Vinyasa teknik workshop i grundtekniker för bakåtböjningar

Bakåtböjningar innebär egentligen att sträcka ut framsidan av kroppen. I vardagen sitter vi mycket, slokar med axlarna, böjer oss framåt och rundar ryggen.  Framsidan av kroppen blir således komprimerad, liksom vår förmåga att andas ordentligt. Vår bålmuskulatur försvagas och vår ryggrad påverkas negativt – vi får dålig hållning, ryggraden förlorar sin smidighet, vi får ont i ryggen och svårt att djupandas.

I Ashtanga yogans första och framförallt andra serie blir yogautövaren introducerad till flertalet bakåtböjningar som öppnar både axelparti, bröstkorg/bröstrygg, höftböjare mm. Regelbundet utövande av dessa två serier leder till att vår kropp blir mer balanserad. Musklerna i bålen stärks och sträcks och vi skapar bättre stöd för en frisk ryggrad och får lättare att andas.

Denna workshop ger dig tillfälle att fördjupa din förståelse av bakåtböjningarnas mekanismer och lär dig tekniker som hjälper dig att öppna och stärka kroppen för att på ett säkert sätt göra bakåtböjningar.

På ett lekfullt vis i en effektivt sammansatt vinyasa-klass utforskar vi ett antal asanas (positioner) från grundläggande till mer avancerad nivå. Vi går igenom grundtekniker för positioner från Urdva Dhanurasana (hjulet) till några mer avancerade bakåtböjningar från Ashtangayogans andra serie och kanske tredje serie.

Workshopen leds av Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga Yogalärare (II) vid KPJAI, Mysore. Workshoppen är öppen för alla men kräver viss tidigare yogaerfarenhet – den är INTE lämplig för helt nybörjare.

Begränsat antal platser. Föranmälan krävs och görs via K-Yoga/Medborgarskolan

Details

Date:
november 17, 2017
Time:
17:00 - 19:00
Cost:
160SEK
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Organiser

Ashtanga Yoga Malmö/Lund

Venue

K-yoga i Malmö
Industrigatan 4
212 14 Malmö
Sverige
+ Google Map
Phone:
0752416850
Website:
http://www.k-yoga.se