Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FRIDAY-FUN: Back to basics – lär känna din andning

augusti 31, 2018
17:00
- 19:00

Cost: 160SEK

Andningens grunder och dess betydelse inom yogautövandet och i vardagen

Ashtangayogan är känd sin dynamik och flödet av positioner kombinerat med ljudande andning. Den särskilda teknik som används för att synchronisera anding och rörelse kallas vinyasa krama och är unik för Ashtangayogan.

Syftet med all yoga är att stilla sinnet – Yoga citta vritti nirodah. Hur vi andas påverkar hur vi tänker och hur vi mår. Om vi andas bristfälligt eller felaktigt uppnår vi varken fokus (dhyana) eller kontroll (bandha-kroppslås). Bristfällig andning är också ofta en bidragande orsak till eller signal på ohälsa.

Denna specialklass fokuserar på andningens betydelse i vår asanaträning liksom för vår vardagliga hälsa. Du introduceras även till grunderna i rot och maglås – Mula och Uddiyana bandha – hur dessa är länkade till andningen och positionerna. Träningstillfället kommer ge dig en djupare förståelse för din yoga practice genom att fördjupa din relation till din andning. Vi utforskar olika andningstekniker både i rörelse och stillhet samt avslutar med en guidad avslappning.

Klassen är öppen för alla nivåer av yogautövare. Ledare är Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga Yogalärare (II) vid KPJAYI, Mysore. Antalet platser är begränsat och föranmälan görs via K-Yoga/Medborgarskolan (klicka på länken).

Details

Date:
augusti 31, 2018
Time:
17:00 - 19:00
Cost:
160SEK
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , ,

Organiser

Ashtanga Yoga Malmö/Lund

Venue

K-Yoga/Medborgarskolan
Grangatan 2
212 14 Malmö
Sweden
+ Google Map
Website:
https://www.medborgarskolan.se/kampanjer-och-koncept/k-yoga-i-malmo-och-lund/