Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ASHTANGA YOGA SOMMARRETREAT med Isabella hos KADERMO CONSCIOUS LIVING

söndag, juli 8, 2018
18:00
- fredag, juli 13, 2018
14:30

Cost: 500EUR

Den 8-13 juli 2018 leder Isabella en veckas  Ashtanga Yoga retreat hos Kadermo Conscious Living i Finland. Retreatcentret ägs och drivs av Stefan Engström, senior Ashtanga yogalärare.

Kadermo retreat center
Ön Kadermo ligger enbart några timmar från Helsingfors och är lätt att nå med tåg direkt från flygplatsen. Retreatcentret erbjuder ett unikt tillfälle att uppleva yoga i en fredlig, orörd och idyllisk miljö. Det finns inga butiker eller bilar och knappast några människor på ön. Centret ligger i ett skyddat ekskogsområde på ön där några av ekarna är 500 år gamla.

Kadermo Conscious Living är grundaren Stefan Engströms hem för det mesta av året. Han föddes på ön och startade retreatcentret 1994. Sedan dess har människor från hela världen rest dit för att träna yoga och medveten självutveckling med Stefan och gästlärare.

Veckoprogram
I veckan ingår två dagliga yogaklasser, en på morgonen och en på eftermiddagen. Det finns två yogasalar med gott om plats för både asanautövande och tystare praktik. All yogaundervisning under veckan leds av Isabella Nitschke, KPJAYI auktoriserad Ashtanga yogalärare (nivå 2).

Vid ankomsten på söndag kväll samlas vi för en introduktion och välkomnande till ön följt av gemensam middag.

Morgonundervisningen  äger rum må – fre; erfarna Ashtanga Yoga-utövare erbjuds Mysoreklass från 09.00, medan den som är ny till Ashtanga eller som vill ha mer stöd finns möjlighet till en guidad Ashtanga yoga-klass (halva första serien) från 08.00. Innan morgonträningen utövar vi alla tystnad och deltagarna kan göra egen meditation och andningspraxis i meditationssalen eller sitta tyst tillsammans med Isabella ca 07.30.

Eftermiddagsundervisningen hålls må-tor kl 16.30-18.30. Denna klass ger Isabella möjlighet att hjälpa dig att fördjupa din förståelse av din yogapraktik genom bl a asana teknik, yoga filosofi och chanting. Varje klass har ett särskilt tema utifrån deltagarnas behov och önskemål men kommer även att innehålla enkla pranayama och avslappningstekniker. En lätt middag serveras klockan 19.00.

Logi

Deltagarna bor på olika ställen på ön; några rum finns i en tvåvåningsstuga med utsikt över havet vilket 10 minuters promenad från det stora huset, andra rum finns i vinterhuset som ligger närmare yoga shalan. Husen är byggda i en gammaldags traditionell stil från tidigt 1900-tal. Centret är eko-vänligt med bl a vedeldade duschar och torrtoa.

Vi åtnjuter dagligen vegetarisk lunch och middag tillagad av Anu från Anu’s Cafe i Mysore. Herbal Pukka te finns tillgängliga hela dagen. Caféet är också öppet på morgonen för kaffe och smoothies (ingår ej i priset). Efter lunch har du ledig tid att utforska omgivningen, gå, simma, åka paddling, läsa ett stort utbud av yogaböcker från biblioteket eller njut av finsk bastu.

Bokning och betalning

Alla reservationer och betalningar görs via Stefan Engström, Kadermo Conscious Living via e-post. Antalet platser är begränsat för att deltagarna ska få en så speciell upplevelse som möjigt under den tid de vistas på ön. Retreatcentret har löpande verksamhet hela sommaren och det finns möjlighet att få rabatt för den som vill stanna emer än en vecka. För mer information och detaljer om sommarprogrammet besök Kadermo Conscious Living hemsida . Om du har frågor ang programmet och yogan hör gärna av dig till Isabella per e-post

Välkommen i sommar!

Details

Start:
söndag, juli 8, 2018<br />18:00
End:
fredag, juli 13, 2018<br />14:30
Cost:
500EUR
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Website:
http://www.kadermo.fi/

Organisers

Kadermo Concious Living
Ashtanga Yoga Malmö/Lund

Venue

Kadermo Concious Living
Sandöströmmen 93 A
10900 Hanko
Finland
+ Google Map
Phone:
+358-(0)40-5029811
Website:
http://www.kadermo.fi/