Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ashtanga Grund/fortsättningskurs i Lund

onsdag, april 11, 2018
17:15
- 18:45

Cost: 1195SEK

Kursen passar dig som redan gått en Grund/nybörjarkurs i Ashtanga yoga hos oss och/eller vid en annan yogaskola och som önskar fortsätta med guidad klass istället för eller parallelt med Mysoreklasser. Kursen är även lämplig för den som vill träna i långsammare tempo,  eller den som behöver/vill få mer tid att gå igenom vissa positioner. Personer som tidigare tränat Ashtanga och som gjort uppehåll och behöver fräscha upp sitt minne rekommenderas också denna kurs.

Kursen löper över 8 tillfällen med start onsdagen den 11 april kl 17.15. Vid varje tillfälle leds du genom den stående sekvensen samt några sittande positioner i Ashtanga yogans första serie. Varje kurstillfälle har därefter ett fokus med förberedelse på särskilt svåra moment som bakåtböjningar, skulderstående eller huvudstående. Fokus läggs särskilt på korrekt utövande av andningsteknik i koordination med rörelse och kroppslås. Tempot är långsammare än en traditionellt guidad klass och läraren visar positionerna vid behov. Syftet med kursen är att du ska minnas sekvensen och bli mer självständig i ditt yogautövande.

Alla elever rekommenderas också att komma till i Mysoreklasserna (se klassbeskrivning) parallellt med kursen (gäller ej klippkortsdeltagare). Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Kursen är öppen för alla (utom helt nybörjare). Du kan använda ditt klipp/periodkort för drop-in eller anmäla dig och gå klassen som kurs (elever som anmäler sig till kursen har förtur). Föranmälan sker via K-Yoga/Medborgarskolan  Har du frågor vänligen kontakta oss

Kursen leds av Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtangayogalärare vid KPJAYI i Mysore, Indien.

Details

Date:
onsdag, april 11, 2018
Time:
17:15 - 18:45
Cost:
1195SEK
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , ,
Website:
http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=1044925&mid=1281&sgid=5

Organiser

Ashtanga Yoga Malmö/Lund

Venue

Folkets Hus
Kiliansgatan 13
22350 Lund
Sweden
+ Google Map
Website:
http://www.medborgarskolan.se/kyoga