Om du inte tidigare har utövat Ashtanga Yoga kan det vara lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtangayoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurserna, nivå 1, ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur Ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (så kallad vinyasa krama), få kännedom om Bandhas (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen). Fortsättningskursen, nivå 2, ger eleverna vana att träna till och följa traditionell Sanskrit räkning utan att läraren visar positionerna. Deltagarna får också lära sig nya sittande positioner upp till halva delen av första serien.

Alla elever rekommenderas också att komma till i Mysore klasserna parallellt med kursen. Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till träningen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer.

Kommande kurser under 2019

  • Nybörjare nivå 1

Malmö: Söndagar med start 3 mars kl 11.15-12.45, 9-veckors kurs. För mer info och anmälan klicka här

Lund: Måndagar med start 4 mars 17.15-18.45, 9-veckors kurs. För mer info och anmälan klicka här– FULLBOKAD

  • Nybörjare/fortsättning nivå 2

Malmö:  Måndagar med start 4 februari 17.15-18.45, 9-veckors kurs. För mer info och anmälan klicka här

Lund: Onsdagar med start 6 mars 17.15-18.45, 7-veckors kurs. För mer info och anmälan klicka här

Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med K-Yoga/Medborgarskolan. Föranmälan krävs.