Om du inte tidigare har utövat Ashtanga Yoga kan det vara lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtangayoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurserna ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av asanas (positioner) ur Ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (så kallad vinyasa krama), få kännedom om Bandhas (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen).

Alla elever rekommenderas också att komma till i Mysore klasserna parallellt med kursen. Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till träningen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer.

Pågående kurser

– Nybörjare 1

Malmö: startade 5 November,måndagar kl17.15 – 18. 45, 7-veckors kurs – FULLBOKAD

– Nybörjare 2/fortsättning

Malmö: startade 16 september, söndagar  kl11.30 – 13.00, 9-veckors kurs

Nya kursstarter planeras till våren 2019. Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med K-Yoga/Medborgarskolan. Föranmälan krävs.