Äntligen verkar solen ha hittat tillbaka och våren vara på ingång. Vi har precis bytt till sommartid, dagarna blir ljusare och längre och vi får förhoppningsvis mer energi till att yoga. I april erbjuder vi förutom den reguljära undervisningen en särskild helgworkshop i Visby och mer av den populära after-work klassen Friday-fun. Nedan kan du läsa om alla kommande evenemang inklusive vårt sommar retreat i juli.

SCHEMA – Visste du att vi sedan början av mars erbjuder morgon-mysore varje dag i antingen Lund eller Malmö? Passa på att utnyttja ljuset till att yoga på morgonen och få energi för resten av dagen. Kolla in hela översiktsschemat på schemasidan. I år faller påsken i april och vi kommer undantagsvis ha stängt hela helgen från 14-17/4. Glöm inte att vi dessutom har stängt vid ny och fullmåne. Kommande datum är den 28/3, 11/4 och 26/4. All info om sk moon-days finns här

GUIDAD KLASS – April börjar med guidad klass av Ashtanga yogans första serie söndagen den 2/4 (Mysoreklassen utgår då). Klassen börjar kl 9.30 och du leds på traditionellt vis (Sanskrit)  igenom Primary series. Alla är välkomna oavsett om man fullgjort första serien eller ej. Viktigt är dock att du kommer i tid! Efter klassen bjuds alla in till en kopp té och diskussion om yoga och kost: bör man äta på något särskilt vis när man yogar? Det ges också utrymme för frågor om din träning och yogans roll i vardagen.

FRIDAY-FUN – den alternativa after-work klassen fortsätter en gång per månad. Nästa tillfälle är den 21/4 kl 17 i Malmö då fokus är armbalanser och inversioner. Mer information hittar du här. Kommande datum för Friday-fun finns på översiktsschemat och på Evenemangs-sidan. Antalet platser är begränsat så anmäl dig i god tid via Medborgaskolan för få plats.

WEEKEND GETAWAY – Över Valborgshelgen den 29/4-1/5 leder Isabella en workshop i Visby med temat ”Ashtanga Yoga som terapi – hur funkar det?”. Workshopen erbjuder dagliga Mysore/ledda klasser samt föreläsningar om yogans fördelar för vår mentala och fysiska hälsa. Lär dig mer om hur yogan kan fungera som komplement till annan läkekonst – boka din plats här.

SOMMAR RETREAT 8-12 juli – Andra veckan i juli återvänder vi för ett 5-dagars Ashtanga yogaretreat i Uddebo Konst & Trummelurhus. Vi bor och yogar under enkla men mysiga förhållanden och lagar maten gemensamt. Förra året var väldigt lyckat så boka redan nu för att säkra din plats. Det finns möjlighet att delta enstaka dagar men prioritet ges till dem som vill vara med alla dagar. Vill du fixa eget boende och bara vara med på yogan går det också bra. Kontakta oss om du har specifika önskemål. Mer info och bokning här.

I sommar kommer också vår lärare R Sharath Jois från Indien på besök i Europa. Om du inte redan anmält dig är det hög tid att boka plats. Mer info om Sharaths veckor i Köpenhamn och Stockholm här

Till sist, tack till alla som var med den 12:e mars och gjorde 108 solhälsningar samt gav bidrag till förmån för organisationen Odanadi i Mysore. Odanadi arbetar med att rädda kvinnor och barn som utsatts för trafficking i Indien. Vi fick ihop ca 4300kr som går oavkortat till Odanadi. Ni som inte kunde delta men gärna vill bidra i efterhand kan kontakta oss för att göra en banköverföring eller swisha.

Det var allt för denna gång!  Vi ses på yogamattan! P.S Glöm inte att följa oss på Facebook